Trening som gravid

Svangerskap kan være en tøff påkjenning for kroppen. Trening har vist seg å gi positive helsefordeler både for mor og foster i svangerskapet.

Mange er usikre på hvordan de skal trene under graviditeten. Sammen med meg får du en trygg opplevelse og en hel del kunnskap om hva som er viktig å ha fokus på under gravidtrening.

Sammen lager vi et spesialtilpasset treningsopplegg tilpasset din kropp, din livsstil, dine plager og dine mål. Du trenger ingen treningserfaring.

Hvorfor trene som gravid?

 

  • Bedre fysisk helse: Regelmessig trening kan bidra til å opprettholde god kardiovaskulær helse, styrke musklene og øke fleksibiliteten, noe som kan være spesielt nyttig for å håndtere de fysiske utfordringene ved graviditeten.
  • Redusert risiko for komplikasjoner: Studier har vist at kvinner som trener under graviditet, har lavere risiko for visse komplikasjoner, som svangerskapsdiabetes og høyt blodtrykk.
  • Bedre humør og velvære: Fysisk aktivitet frigjør endorfiner, kroppens naturlige «feel-good»-hormoner, som kan bidra til å redusere stress, angst og depresjon under graviditeten.
  • Forbedret søvnkvalitet: Mange gravide opplever søvnforstyrrelser, men regelmessig trening kan bidra til å forbedre søvnmønstre og redusere søvnproblemer.
  • Lettere fødsel og restitusjon: Å være i god form kan bidra til å gjøre fødselsprosessen lettere ved å øke utholdenheten og styrken som trengs under arbeidet. I tillegg kan en raskere restitusjonsperiode etter fødselen være en fordel.

Hva kan jeg hjelpe deg med?

 

  • Tilrettelegging: Å følge et standard treningsprogram passer ikke alle. Trener du sammen med meg finner vi et program som passer deg, din kropp og din hverdag. Og ikke minst – det du synes er gøy! For den viktigste treningen vi gjør er den som faktisk blir gjennomført.
  • Teknikk: Er du usikker på teknikk i enkelte øvelser? Bruker du faktisk de musklene du skal? Jeg veileder deg gjennom alle øvelser og gir deg tilbakemeldinger du kan jobbe med.
  • Motivasjon: For noen kan det være ganske demotiverende å trene alene. Med meg i ryggen har du en motivator som er oppriktig engasjert i trening og livsstil. Og ikke minst en avtale å møte opp til!
  • Trygghet: Mange er usikre på hvordan de skal trene under graviditeten. Hvor tungt man kan løfte, hvor mye man skal trene og hvilke øvelser man bør unngå. Det er viktig for meg at du skal føle deg trygg og ivaretatt under treningen.
  • Kunnskap: Jeg har mye kunnskap om trening og deler det gledelig med deg! Målet er at du skal få en verktøykasse du kan ta med deg videre på din treningsreise. 

Pakker og priser

PS. Disse prisene gjelder kun gravide og inntil ett år etter fødsel.

Ta kontakt

Har du noen spørsmål, eller har du lyst til å trene med meg? Fyll in skjemaet under, så tar jeg kontakt med deg.

1 + 3 =